skip to Main Content

Snorkelen 3

I ZWEMMEN ( zonder basisuitrusting)
75 m borstcrawl in redelijke stijl
200 m schoolslag. Op elke baan van 25 m een bordje opduiken vanaf tenminste 2 m diepte.
20 m aaneengesloten onder water zwemmen.

II SNORKELEN ( met basisuitrusting)
Met en rechtstandige sprong voorwaarts te water gaan, onmiddellijk gevolgd door 200 m snorkelen. Op elke baan van 25 m een hoekduik maken en aansluitend op tenminste 2 m diepte de bodem aantikken met een hand, gevolgd door 1/1 draai om de lengte-as tijdens de opstijging.
Vanuit zittende houding op de bassinrand met een rol achterover te water gaan. De duikbril op een diepte van tenminste 2 m 2 x leegblazen, zonder tussentijds aan de oppervlakte te komen (duikbril vol met water laten lopen,op het gelaat plaatsen en leegblazen; deze handeling voert men twee maal uit).
Met leeggeblazen duikbril op het gelaat aan de oppervlakte komen, waarbij de handen niet aan de bril mogen zijn.
75 m buddy-breathing.

Verklaring: aan de oppervlakte van het water dienen twee kandidaten zich snorkelen voort te bewegen, waarbij een snorkel wordt gebruikt, beiden dienen het gelaat onder water te houden; uitsluitend door de snorkel in- en uitademen.
Over een afstand van 75 m de buddy (drenkeling) in sleepgreep vervoeren, nadat vooraf bij de buddy, al watertrappend, de snorkel uit de mond is genomen en de duikbril van het gelaat is verwijderd (neus en mond moeten vrij zijn),.
Onder water zwemmen over een afstand van 20 m. Vervolgens de buddy, die met het hoofd op een diepte van tenminste 2 m aanwezig is, opduiken en in kopgreep naar de oppervlakte brengen. Snorkel en bril verwijderen (neus en mond moeten vrij zijn).
Aansluitend de buddy over een afstand van minimaal 5 m naar de bassinrand vervoeren en de buddy zodanig aanreiken dat helpers hem uit het water kunnen halen. Tijdens het vervoer moet het gelaat van de buddy boven water worden gehouden.

III BEHENDIGHEID (met basisuitrusting)
Met een hoekduik naar de bodem en vervolgens door 3 hoepels zwemmen, die op een onderlinge afstand van tenminste 2 m op tenminste 2 m diepte aanwezig zijn.
50 m snorkelen door middel van de dolfijnslag.
15 m met geblindeerde duikbril op tenminste 2 m diepte langs een lijn onder water zwemmen.

Wij heten u graag welkom in ons zwembad!Komt u ook naar zwembad Duikerdel?

Back To Top
X