skip to Main Content

Zwemvaardigheid 1

Gekleed zwemmen
-Te water gaan van de bassinrand of een startblok met een sprong naar keuze ( helemaal onderwater gaan); na het boven komen aansluitend al watertrappend, van een ( meegenomen of toegeworpen) plastic zak een drijf middel maken en hiermee 30 seconden blijven drijven ( benen passief ), aansluitend proef afronden met en zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
-Te water gaan van de bassinrand of een startblok met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen ) onder water te ori├źnteren en onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de ( start) kant bevind, na het bovenkomen aansluitend 50 meter enkelvoudige rugslag, 2 keer onderbroken door een koprol achterover, 50 meter schoolslag , 2 keer onderbroken door onder een vlot in de lengte ( minimaal 1.5 meter ) door zwemmen vervolgens er op klimmen en aan de tegenover gestelde kant er af gaan wederom onder het vlot door zwemmen proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.
~NB. Het kledingpakket is gelijk aan het kledingpakket voor het zwemdiploma B van het zwem ABC:
-Badkleding
-T- Shirt, blouse of hemd met lange mouwen
-Lange broek ( lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet Toegestaan)
-Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)

In Badkleding
Te water gaan van de bassinrand of een startblok met een sprong naar keuzen, onmiddellijk gevolgd door 150 meter schoolslag, waarbij minimaal 2 keer een correct keerpunt word gemaakt (met beide handen aantikken, afzetten met beide voeten, in borstligging)
-Starten in het water (handen aan de stang,bassinrand of startblok), gevolgd door 25 meter samengestelde rugslag.
-Te water gaan van de bassinrand of een startblok met een startsprong, gevolgd door 25 meter borstcrawl. Starten in het water ( handen aan de stang, bassinrand of startblok) met wedstrijdstart, gevolgd door 25 meter rugcrawl).
-Starten in het water door afzet van de kant, gevolgd door 8 meter vlinderslag (bij voorkeur dolfijnslag).
-Te water gaan van de bassinrand of een startblok, met een sprong naar keuze,een aantal slagen schoolslag zwemmen, onmiddellijk gevolgd door het maken van en hoekduik en daarna aantikken van drie pilonnen, die op een onderlinge afstand van 2 meter minimaal 2 meter onder het water oppervlak zijn opgesteld.
-In het water, rugligging, handen op de heupen, 5 meter wrikken (stuwen) in de richting van het hoofd , proef afronden met een gehurkte draai (360┬░).
-In het water, tweetallen, 4x de bal werpen( vangen hoeft niet, afstand is minimaal 2 meter ).
-Starten in het water, 10 meter polocrawl zwemmen.
-30 sec ongelijkzijdig watertrappen.

Wij heten u graag welkom in ons zwembad!

Komt u ook naar zwembad Duikerdel?

Back To Top
X