skip to Main Content

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen.

In het leven van een kind staat  spelen centraal. Tijdens het spelen ontwikkeld het kind zijn vaardigheden op geestelijk en motorisch gebied. Een pasgeboren baby kan nog niets. Door rijping en ervaring ontwikkeld het kind zich tot volwassenen. Een baby kan nog niet lopen. Een baby is daar nog niet rijp voor. Rijping kun je zien als een biologisch proces dat plaatsvindt, waarmee het lichaam zich voorbereidt op het uitvoeren van bepaalde functies. Als zwemonderwijzers zijn wij ons bewust dat spelenderwijs leren zwemmen van essentieel belang is. Het spelen is niet  een op zichzelf staand doel, maar de manier om het doel te bereiken. In het spel voelt een kind zich op zijn gemak. Het ontdekt hierin zijn mogelijkheden en onmogelijkheden. Het ervaart als ware “aan den lijve” de elementen waarmee het te maken heeft als het in het water verblijft. De zwemonderwijzer leidt het spel, stimuleert en structureert.

Een paar keer per jaar is het mogelijk om het laatste kwartier van de les in de zwemzaal te zijn en de vorderingen van uw kindje eens van dichtbij te zien.

 

De zwemlessen gaan in de vakanties altijd door, met uitzondering van de zomervakantie en de kerstvakantie!

Back To Top
X