skip to Main Content
We Mogen Weer Open!

We mogen weer open!

Beste bezoekers van Zwembad Duikerdel,

Op dinsdag 17 november hebben we te horen gekregen dat het zwembad weer open mag, onder dezelfde regels als voor de sluiting van 4 november jl. We zijn blij dat er weer gezwommen kan worden, hetzij in een nog steeds aangepaste vorm. Zwembad Duikerdel zal op donderdag 19 november haar deuren weer openen zoals het was voordat het bad twee weken dicht ging.

Er gelden nog steeds een aantal maatregelen:

 • Je houdt altijd 1,5 m afstand tot elkaar, ook in het water. Uitgezonderd zijn kinderen t/m 12 jaar tot iedereen en kinderen van 13 t/m 17 jaar onderling.
 • In het zwembad geldt een maximaal aantal van 30 personen per ruimte. Dit is exclusief het personeel, en dus trainers/instructeurs, en geldt ook niet tijdens activiteiten voor jongeren t/m 17 jaar. Bij gemengde groepen (jongeren t/m 17 jaar + ouderen) geldt deze regel wel.
 • De kleedkamers zijn open voor aankleden na het zwemmen. Hier houd je natuurlijk wel de gebruikelijke 1,5 meter afstand van elkaar.
 • De douches blijven gesloten.
 • De horeca blijft gesloten.
 • Heb je milde klachten? Blijf dan thuis. Dit geldt ook voor kinderen.
 • Voor alle regels op een rijtje bezoek je onze pagina met coronahuisregels.

Voor banenzwemmen, aquasport, baby peuter zwemmen en zwemles geldt nog steeds dat het de bedoeling is om zo kort mogelijk (5 minuten) voor aanvang van de activiteit aanwezig te zijn en zo snel mogelijk na de activiteit aan/om te kleden en de accommodatie weer te verlaten. 

Verder geldt in Zwembad Duikerdel:

 • Banenzwemmen: Reserveren is verplicht en kan 6 dagen vooruit via de website www.duikerdel.nl. Je zwemt in treinvorm aan de rechter kant van de baan en houdt zoveel mogelijk afstand van elkaar. Kletsen en/of inhalen is hierbij niet de bedoeling. Eerder een baan afbreken bij het keerpunt mag wel. Er zijn twee extra momenten toegevoegd om banen te zwemmen op dinsdag en woensdagmiddag.
 • Aquasporten: Het aantal beschikbare plekken tijdens de aquasportlessen is beperkt; echter met de huidige indeling is er geen probleem en kan iedereen in zijn eigen groepen komen sporten. Wanneer je niet kan in je huidige groep dan is afmelden fijn en kun je eventueel in een andere groep inhalen. Voor het inhalen dient wel te worden gereserveerd bij de receptie van Duikerdel. Indien je een lidmaatschap onbeperkt hebt dan sta je in twee groepen vast. Andere sportmomenten dienen vooralsnog te worden gereserveerd bij de receptie van Duikerdel. Indien men niet heeft gereserveerd en de groep is vol dan kan er dus niet meegedaan worden aan de lessen.
 • Baby- en peuterzwemmen: Deze activiteit wordt aangeboden op een wijze waarop iedereen genoeg afstand kan houden van elkaar. Bij grotere groepen kan de les in vakken worden aangeboden en is er een doordraaisysteem zodat verschillende opdrachten gedaan kunnen worden. Er wordt dan gewerkt in groepjes van twee ouders en twee kinderen. In totaal kunnen er 9 vakken met 9 opdrachten gedaan worden in de totale ruimte van het recreatiebad, glijbaan en peuterbad. Indien je in een andere groep wil meedoen dan waar je bent ingedeeld dan kan dat alleen door een plaatsje te reserveren bij de receptie. Zo hoeven we niemand teleur te stellen als groepen al vol zitten en kom je niet voor niks.
 • Zwemles: Dit gaat weer door zoals voor de sluiting van 5 november. Iedereen heeft les op zijn eigen aangewezen tijd. De duur van de les is aangepast waarvoor een ophaalschema is gemaakt. Deze is terug te vinden in het protocol bezoekers als bijlage.
 • Afzwemmen: De kinderen die mochten afzwemmen in de periode dat Duikerdel gesloten was, krijgen een nieuwe uitnodiging voor zondag 29 november. Iedereen die mocht afzwemmen wordt hiervoor persoonlijk benaderd.

Heb je (milde) klachten, ben jij/is iemand in jouw huishouden positief getest of in afwachting van een testresultaat? Blijf dan thuis! Dit geldt ook voor kinderen. Kom je toch naar het zwembad? Dan moeten we je helaas weer naar huis sturen.

Vanwege de aanhoudende maatregelen en mogelijk uitval onder het personeel, zal het voorkomen dat (aquasport- of zwem-) lessen of banenzwemmen tijdvakken komen te vervallen. Dit zal dagelijks kenbaar worden gemaakt via het corona dashboard op de website.

Tot slot zijn wij heel blij dat we nog kunnen zwemmen en wensen wij jullie vooral veel zwemplezier toe.

Met vriendelijke groet,
Team Zwembad Duikerdel.

Back To Top
X