skip to Main Content

Veelgestelde vragen

1. Algemeen

 • Zijn jullie weer open?

Ja, vanaf 17 augustus is Duikerdel geopend volgens een aangepast rooster.

 • Kun je gewoon komen?

Er dient vooraf een reservering gedaan te worden. Je kunt op de gok komen en een kaartje bij de ingang kopen, echter vol=vol.

 • Is er een coronaprotocol?

Ja, deze dient voorafgaande aan een bezoek te worden doorgelezen. Het protocol is te vinden op de site via https://duikerdel.nl/coronaprotocol/

 • Kun je naar de toilet?

Er kan gebruik worden gemaakt van het toilet. Het verzoek is echter wel om dit zo veel mogelijk thuis te doen.

 • Kun je ook douchen?

Ja, per 15 juni mag er weer worden gedoucht bij openbare doucheruimtes. Dit kan bij Duikerdel na afloop van een doelgroepactiviteit, banen zwemmen en ouder/kind zwemmen. In verband met de logistiek doen wij dit niet bij de zwemlessen. Douches dienen wel te worden gebruikt voor afspoelen. Uitgebreid douchen dient u nog steeds thuis te doen. Bij grote drukte bij de douches kan de zwembadmedewerker u verzoeken niet te gaan douchen. Volg de aanwijzingen van het badpersoneel.

 • Wat is het maximale aantal dat mag komen zwemmen?

Dit hangt af van de activiteit en staat omschreven in het protocol bezoekers welke u kan vinden via https://duikerdel.nl/coronaprotocol/

2. Zwemles

 • Zijn de zwemlessen alweer gestart?

In de week van 18 mei is Duikerdel weer begonnen met het geven van zwemlessen aan een aantal groepen. Inmiddels is er in de afgelopen weken uitgebreid naar meer groepen en starten we voor de zomervakantie met alle groepen van niveau 1 en hoger.

 • Waarom geen niveau 0?

Tijdens het lesgeven geldt de 1,5 meter regel waardoor lessen zo veel mogelijk vanaf de kant gegeven moeten worden. Daar waar er wel in het water les wordt gegeven dient de instructeur ook 1,5 meter afstand te houden. Voor onze instructeurs een manier van lesgeven die ze niet gewend zijn. Want hoe vaak helpen we de kinderen niet als ze het spannend vinden om op de rug te drijven en even een steuntje in de rug krijgen. Geholpen worden met een vissenstaartje, een klein rondje armen of rechte armen maken bij de rugcrawl. Dat mag nu met de 1,5 meter regel nog even niet. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een veilig gevoel hebben bij de lessen en ze veilig kunnen leren drijven en onder water gaan. Vandaar deze keuze

In de zomervakantie gaan we aan de slag om onze instructeurs klaar te maken voor het lesgeven aan beginnende zwemleskinderen op afstand. Daarnaast hopen we dat er tegen die tijd ook meer bekend zal zijn met betrekking tot overdracht van het virus via kinderen.

 • Wanneer starten kinderen met niveau 0?

Na de zomervakantie gaan we zeker weer met de beginnersgroepen starten.

 • Wanneer starten kinderen vanuit baby peuter groepen?

Na de zomervakantie starten ook de kinderen die doorstromen vanuit baby peuter groepen. Iedereen wordt vooraf gebeld om dag en tijd door te spreken alvorens er wordt gestart.

 • Wanneer worden er weer nieuwe kinderen opgeroepen?

Na de zomervakantie kunnen er weer nieuwe kinderen worden opgeroepen vanaf de wachtlijst.

 • Waarom zwemmen de kinderen niet met kleding

De reden was het zelf niet uit kunnen trekken van de natte kleding. Inmiddels hebben we geprobeerd of de kinderen elkaar kunnen helpen en dat gaat goed. We oefenen dus ook weer met kleding zoals jullie gewend zijn. Meer info over welke kleding en wanneer is te vinden in “Wegwijs in diplomaland”.

 • Ik heb nog een kind mee wanneer ik mijn kind naar zwemles breng, kan dat?

Helaas kan dit niet in verband met de ruimte die er is in de kleedcabines en de 1,5 meter afstand die iedereen van elkaar moet houden. We vragen iedereen dan ook uitdrukkelijk om alleen te komen en geen extra kinderen mee te nemen naar de zwemles.

 • Is er ook afzwemmen?

Ja, er is ook afzwemmen ingepland. Hiervoor geldt een apart protocol die de kinderen mee krijgen bij het afzwembriefje. We kunnen voor nu twee personen als supporter laten komen bij het afzwemmen waarvan er één mag helpen na afloop bij het omkleden en de ander alvast naar buiten gaat om te wachten voor het naar huis gaan.

 • Is er ook een oefenmoment?

Vanaf zaterdag 13 juni is er een mogelijkheid om te reserveren voor oefenen in het diepe gedeelte van het wedstrijdbad. Dit is voor kinderen die sticker 4 hebben of meer en kan alleen samen met een ouder. Het is niet de bedoeling dat er gespeeld wordt in het wedstrijdbad, alleen oefenen voor de zwemles. Ook hier is een beperkt aantal mogelijk per tijdsblok en kost € 4,50 voor ouder en kind. Deze mogelijkheid wordt aangeboden van 10.30 uur tot 11.25 uur en van 11.30 uur tot 12.25 uur.

Er wordt vanaf woensdag 10 juni ook vrijzwemmen in het recreatiebad aangeboden voor ouder en kind t/m 5 jaar. Dit is een vervanging voor het baby/peuter zwemmen. Hier zou echter ook gebruik van gemaakt kunnen worden om te oefenen indien er nog plaats is. Hier dient men dan wel een reservering voor te maken en kost € 6,50 voor ouder en kind. Er kunnen maximaal 8 ouder/kind zwemmers komen per tijdsblok en is dus beperkt beschikbaar. Dit wordt aangeboden van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 09.55 uur en tussen 10.00 uur en 10.55 uur.

 • Is er ook zwemles in de zomervakantie?

We hebben er voor gekozen dat er geen zwemles wordt aangeboden in de zomervakantie. Wel kan er worden ingeschreven voor een snelcursus. Deze snelcursus wordt gegeven van maandag tot en met vrijdag en is een week lang. Binnenkort volgt er nieuws over het aanbod en tijden van deze snelcursus. Voor kinderen die zwemmen middels een pakket is de snelcursus gratis. Voor kinderen die lessen middels een 10 weken kaart wordt er een bedrag in rekening gebracht voor deze week.

3. Aquasport

 • Loopt mijn lidmaatschap door tijdens de Coronaperiode?

Nee, alle lidmaatschappen zijn bevroren vanaf het moment dat Duikerdel haar deuren moest sluiten.

 • Kan ik voor alle tijdsblokken reserveren?

Ja, ongeacht of u normaal op een ander uur komt sporten of nog nooit bij Duikerdel gesport heeft. U kunt gebruik maken van het totale aanbod.

 • Kan ik voor iemand anders reserveren?

Ja, u kunt reserveren voor iemand anders, mits u de E-ticket doorstuurt of doorgeeft aan een ander zolang er een betaling wordt gedaan voor een reservering.

 • Wanneer gaan de lidmaatschappen weer in?

We hopen in september weer normaal te kunnen draaien met de lidmaatschappen, echter dit hangt ook af van het verloop van de Corona en de maatregelen die getroffen moeten worden. Voordat een lidmaatschap weer wordt opengesteld wordt een ieder via de nieuwsbrief of mail geïnformeerd. 

4. Baby peuter zwemmen

 • Loopt mijn lidmaatschap door tijdens de Coronaperiode?

Nee, alle lidmaatschappen zijn bevroren vanaf het moment dat Duikerdel haar deuren moest sluiten.

 • Is er weer baby/peuter zwemmen?

Er wordt nog geen baby/peuterzwemmen aangeboden. Wel is er de mogelijkheid om te komen vrijzwemmen met ouder/kind. Zie aanbod Coronaperiode voor tijden en dagen.

 • Wanneer start het baby/peuter zwemmen weer?

Er is nog geen zicht op wanneer we kunnen starten met baby/peuter lessen. Wilt u op de hoogte blijven over het baby peuter zwemmen, geef u dan op voor de nieuwsbrief.

5. Vrijzwemmen

 • Is er alweer banen zwemmen?

Ja, vanaf 18 mei is er op verschillende momenten van de dag weer de mogelijkheid om banen te zwemmen.

 • Is er ook weer vrijzwemmen voor kinderen?

Ja, er kan worden vrijgezwommen bij het ouder/kind zwemmen waarbij er maximaal 8 ouders met een kind mogen komen zwemmen in het recreatiebad. Kinderen mogen niet ouder zijn dan 5 jaar. Lees het protocol bezoekers goed door voor uw komst.

 • Is de glijbaan alweer open?

Nee, de glijbaan is nog steeds niet klaar. Het bedrijf dat de installatie van de techniek doet komt uit Polen en kunnen tot op heden nog niet de grenzen over zonder in quarantaine te moeten bij terugkomst. Nog even geduld dus.

Back To Top
X