Ga naar hoofdinhoud

Nieuwsbrief Duikerdel

Beste zwemmers van Zwembad Duikerdel,

We zijn alweer enkele weken open met veel waterplezier. Nú nog met enkele coronamaatregelen, maar we gaan langzaamaan weer terug naar onze originele werkwijze. Zo hoeft er vanaf morgen, zaterdag 25 september, bijvoorbeeld geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden, maar vragen wij u wel rekening te houden met klanten die dit nog moeilijk vinden. Ook hoeft u niet meer online te reserveren binnen de doelgroepen (aquasport, baby peuter, banenzwemmen en vrij zwemmen).

Daarnaast gelden de normale richtlijnen zoals het RIVM die voorschrijft. Zie hier ons protocol.

Aquasporten, aangepast zwemmen en baby peuter

 • De hoofdingang is vanaf 25 september weer de in- en uitgang. De nooddeur blijft gesloten.
 • Bij binnenkomst en het verlaten van het pand kunt u gebruik maken van de kleedkamers en de douches.
 • Wilt u gebruik maken van onze horeca? Dat kan! Maar wel volgens de regels die hiervoor gelden. Deze vindt u onderaan de nieuwsbrief.

Zwemlessen

 • De hoofdingang is vanaf 25 september weer de in- en uitgang. U hoeft dus niet meer via de zijingang naar binnen.
 • De zwemlessen duren voor de 5-jarigen weer een uur en voor de 4-jarigen een half uur – waarvan er de laatste 5 minuten gespeeld wordt. Er zijn dus geen korte en lange lessen meer.
 • Bij aanvang van de zwemles wacht u met uw kind in de kleedkamer. Hier worden de kinderen opgehaald door de zweminstructeur.
 • 5 minuten voor het einde van de les kunt u weer richting de kleedkamer om uw kind op te halen.
Zondagochtend 19 september is er weer voor de eerste keer afgezwommen! Super fijn om de kinderen weer met een trots gevoel hun diploma te geven.
Nieuw op zwemles
In de coronaperiode zijn er ook veel nieuwe kinderen bij ons op zwemles gekomen. Daar zijn wij heel blij mee! Inmiddels kunnen we tijdens de zwemlessen gelukkig ook weer terug naar ‘’normaal’’. Bent u benieuwd wat uw kind allemaal te wachten staat? En is uw kind dit misschien zelf ook wel? Kijk dan dit filmpje even samen. Dolly legt het hier allemaal uit.
Wist u trouwens dat kinderen die bij ons op zwemles zitten voor hun A-diploma gratis kunnen komen oefenen? Dit kan op de zondagen tijdens vrij zwem uren.
Kledingeisen tijdens zwemles
Tijdens de zwemlessen wordt er natuurlijk ook met kleding aan gezwommen. De niveaus 0 t/m 3 doen dit iedere eerste les van de maand en de overige niveaus iedere week. Hiervoor gelden bepaalde eisen. Deze zetten we hieronder nog even voor u op een rijtje:
A-diploma

 • Niveau 0-1          Badkleding en shirt met lange mouwen
 • Niveau 2              Badkleding, shirt met lange mouwen en zwemschoenen (geen surfschoenen)
 • Niveau 3              Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek tot de enkels met broekzakken en zwemschoenen (geen surfschoenen)
 • Niveau 4-5          Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek tot de enkels met broekzakken en zwemschoenen (geen surfschoenen)

B-diploma
Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek tot de enkels met broekzakken en zwemschoenen (geen surfschoenen)
C-diploma
Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek tot de enkels met broekzakken, regenjas en zwemschoenen (geen surfschoenen)

Let op: een legging of pyjamabroek mag helaas niet!

Horeca

 • Voor personen vanaf 13 jaar geldt dat een coronacheck nodig is zodra u het horecagedeelte wilt betreden. Wij scannen graag uw coronatoegangsbewijs en ID. Anders mogen wij u helaas niet toelaten.
 • Voor het nuttigen van eten en drinken buiten het afgescheiden horecagedeelte is geen coronabewijs nodig. U kunt buiten genieten van een heerlijk kopje koffie of thee via onze ‘Koffie to go’.
 • Wij verzoeken u in de horeca zoveel mogelijk met pin te betalen of met de koffie knipkaart.

Deze coronaregels zijn per 25 september landelijk van kracht en wij zijn door de Rijksoverheid verplicht deze uit te voeren.

Wij hopen iedereen zo voldoende geïnformeerd te hebben en mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet deze bij de receptie of via info@duikerdel.nl te stellen.

Tot snel in zwembad Duikerdel!

Team Duikerdel.

Back To Top