skip to Main Content

Nieuwe regels n.a.v. persconferentie

Beste bezoekers van Zwembad Duikerdel,
Op dinsdag 13 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht geworden die wederom ons zwembad treffen. Toch blijft het gelukkig mogelijk om bij ons te komen zwemmen, hetzij in een wat aangepaste vorm.

Naast de al ingestelde maatregelen en het geldende coronaprotocol, gelden een aantal aanvullende maatregelen:

In het zwembad geldt een maximaal aantal van 30 personen per ruimte, zoals de zwemzaal. Indien de scheidingswand naar beneden is geld voor de zwemzaal dat er twee ruimtes aanwezig zijn waardoor aquasport en baby peuter zwemmen naast elkaar gegeven kan worden op bepaalde momenten. Deze groepsgrootte is exclusief het personeel, en dus trainers/instructeurs, en geldt ook niet tijdens activiteiten voor jongeren t/m 17 jaar. Bij gemengde groepen (jongeren t/m 17 jaar + ouderen) geldt deze regel wel.
De kleedkamers voor het aankleden blijven open. Hier houd je natuurlijk wel de gebruikelijke 1,5 meter afstand van elkaar en maak zo veel mogelijk gebruik van de wisselcabines.

De douches blijven gesloten.
De horeca blijft gesloten.

Een dringend advies voor het dragen van een mondkapje. Het zwembad is een openbaar gebouw. Wij vragen u daarom bij het wachten tot en het betreden van het gebouw, bij het omkleden en bij het aankleden na afloop en het verlaten van het gebouw gebruik te maken van een mondkapje. Tijdens het zwemmen is er geen mondkapje nodig.

Voor banenzwemmen, aquasporten en zwemles geldt nog steeds dat het de bedoeling is om zo kort mogelijk (5 minuten) voor aanvang van de activiteit aanwezig te zijn en zo snel mogelijk na de activiteit aan/om te kleden en de accommodatie weer te verlaten.

Verder geldt in Zwembad Duikerdel:

Vooraf reserveren is verplicht voor het banen zwemmen.
De groepslessen kunnen met de huidige aantallen door blijven gaan zonder te reserveren zolang men in de lesgroep staat aangegeven. Indien u niet in de lesgroep staat, kunt u via de receptie een plaatsje reserveren indien het aantal dit toe laat.
Veel lestijden zijn momenteel gewijzigd, zodat er altijd een ruimte van 5 minuten wisseltijd is. Check voor uw komst dus even wat de lestijd is voor uw lesgroep. Dit geldt voor zowel de aquasporten als baby peuter zwemmen en banen zwemmen.
Lessen op de bodem worden gegeven op een vaste plaats.
Lessen in het diepe gedeelte worden, indien mogelijk, gegeven op een vaste plaats om zo de 1,5 meter te kunnen garanderen.
Zwemlessen blijven doorgaan met een aanpassing voor het ophalen na de zwemles. Meer informatie hierover is te vinden op de website en in de aparte nieuwsbrief voor de zwemlessen.

Tot slot wensen wij jullie veel zwemplezier toe.

Met vriendelijke groet,
Team Zwembad Duikerdel

Back To Top
X