skip to Main Content

Zwembad duikerdel en para-medische praktijken bundelen kennis en ervaring 

Samenwerken aan behandeling op maat 

Zwembad Duikerdel en Sport Paramedisch centrum ProFit in Noord-Scharwoude hebben de handen ineen geslagen. De beide organisaties hebben hun kennis en ervaring gebundeld om zo cliënten met fysieke problemen beter te kunnen behandelen. In het zwembad is een ruimte ingericht voor een praktijk. Kennis en ervaring zijn gebundeld om cliënten met fysieke problemen beter te kunnen behandelen. 

Bewegen en gezondheid zijn voor allebei de organisaties belangrijke kernwoorden. En dat is volgens eigenaar Martijn van Hees van Sport Paramedisch Centrum Profit niet zo vreemd: “Omdat beide begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.” Ongeveer tweederde van de Nederlanders heeft fysieke of mentale problemen, rekent hij voor. “Een groot deel daarvan heeft te maken met stress. Beweging kan helpen om die (voor een deel) weg te nemen. Het is aan ons de uitdaging om van daaruit voor elke cliënt de juiste therapie samen te stellen.”

Dat laatste is een belangrijk pluspunt van de samenwerking voor Teun van Etten, directeur van Sport Servicepunt Langedijk waar zwembad Duikerdel van uitmaakt. “We leren van elkaar en dat is een meerwaarde voor onze sportinstructeurs, maar ook voor de hele organisatie die hiermee hoger gekwalificeerde activiteiten in huis haalt.”

 

Goede partners

Duikerdel sloeg een paar jaar geleden al voorzichtig een nieuwe weg in met het plaatsen van fitness-toestellen in het water en het aanbieden van activiteiten op het gebied van aangepast sporten. “Toen wisten we nog niet precies welke kant het op zou gaan, maar dat de overheid zich terugtrekt was toen al duidelijk. Dat zet alleen maar verder door en dat geeft zwembaden de ruimte om de samenwerking te zoeken. In Sport Paramedisch Centrum Profit hebben we een gedegen partner gevonden, die goed bij ons past.”

Ook sociaal-maatschappelijk gezien is de tijd er rijp voor, stelt Van Hees.”Mensen willen tegenwoordig zelf hun behandeling bepalen en door wie ze die laten uitvoeren. De vraag naar maatwerk neemt toe. Door deze krachtenbundeling kunnen we nog meer sporen volgen. Dat komt onze behandeling en dus vooral ook het herstel van de cliënten ten goede. Daar zijn we uiteindelijk voor bezig.”

 

Kruisbestuiving

Voor Sport Paramedisch centrum Profit is de kennisbundeling niet nieuw. De praktijk heeft intern al ervaren welke voordelen de kruisbestuiving door specialisten oplevert. Zo is Profit in 2008 de samenwerking aangegaan met Fysio-Langedijk en later ook een praktijk voor de oefentherapie Mensendieck. Van Hees: “We zijn voortdurend gericht op zoek naar specialisten die het zorgspectrum dat we bieden nog verder kunnen verbreden. Dat kan zelfstandig, maar ook intern. Duikerdel kenden we al langer, door de samenwerking in de verschillende sport- en gezondheidactiviteiten. En een prima accommodatie om bewegingsactiviteiten in het water aan te bieden.”

 

Heeft u een zorgvraag of belangstelling voor een behandeltraject, neem dan contact op.

Dat kan via de receptie van zwembad Duikerdel.

Back To Top
X