skip to Main Content

Oncologisch zwemmen, zwemmen met en zonder kanker!

Zwembad Duikerdel biedt in samenwerking met Centrum Beter, een ieder die kanker heeft (gehad), de gelegenheid om te komen bewegen/zwemmen in een veilige omgeving. Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vroeger werd bij ziekte en vermoeidheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruit gaat. Wetenschappelijk onderzoek leert dat voor mensen die ziek zijn (geweest) het juist belangrijk is te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen. Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van het (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen.

Programma

Het programma start met een traject van 3 maanden. Gedurende deze 3 maanden word je begeleid door een coach en aquasporttrainer. Je start met een intake gesprek en komt daarna wekelijks samen voor een activiteit in het water. Daarnaast zal er 1 keer per maand, na de les, een gekozen of spontaan aangedragen onderwerp besproken worden .

Vervolg

Na 3 maanden kun je kiezen of je verder gaat met het vervolgprogramma. Het vervolgprogramma gaat in hetzelfde ritme door als de eerste 3 maanden, maar dan zonder intake.

Doel van het programma

Het weer in contact komen met je lichaam waarbij onderwerpen besproken worden als; Hoe ga je om met veranderingen. Durf te luisteren naar signalen die je lichaam afgeeft .Voel je grens en zelfvertrouwen. Bewegen in groepsverband is plezierig én motiverend. Water werkt ontspannend en heeft masserende eigenschappen, je ervaart minder beperkingen en je kunt de belasting op je spieren doseren. Daarbij is het genieten van ontspanning.

Kosten

€146,- per 3 maanden

Start

Je bent van harte welkom op de maandag van 13.45-14.15 uur in zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude. Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Download hier de flyer

Back To Top