skip to Main Content

Zwemmen na kanker in zwembad Duikerdel

 

Noord-Scharwoude: Kanker is een slopende ziekte. Niet alleen de kanker zelf is slopend, ook het hele traject van eerst horen dat er ‘iets’ zit en vervolgens de diagnose en de behandeling die soms nog zwaarder is dan de ziekte zelf. Na deze tijd helpen wij je om het vertrouwen in je lichaam weer terug te krijgen en je conditie weer op te bouwen.

Het doel van het programma is om mensen rustig te laten opbouwen in bewegen en het vertrouwen in het lichaam te helpen terugvinden. Het programma wordt aangeboden aan mensen die klaar zijn met hun behandeling. Ben je nog onder behandeling en wil je toch deelnemen? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Het programma omvat een traject van 3 maanden. Gedurende deze 3 maanden wordt je begeleidt door een coach van Beter. Alkmaar. Je start met een intakegesprek en komt daarna 1 keer per maand samen tijdens een groepssessie. De groepssessies richten zich op het weer in contact komen met het eigen lichaam. Voel je wel hoe je zit? Hoe ga je met jezelf om? Durf je te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft en wat zeggen deze dan?

Daarnaast train je met de groep één keer per week in zwembad Duikerdel met een gediplomeerd Aquasporttrainer.

 

Reacties van eerdere deelnemers:

“Meedoen aan Beter betekent voor mij wekelijks aandacht en begeleiding voor je lichamelijke en mentale gesteldheid na kanker. Het is prettig om te merken dat je ook weer vooruit gaat en sterker wordt. Het Zwemprogramma en een beroepsmatig luisterend oor is daar een hele prettige methode voor.”

 

“Na meegedaan te hebben aan het programma “Beter na Kanker” kan ik iedereen die kanker heeft (gehad) aanraden dit programma te volgen. De trainers zijn erg betrokken en geven je alle aandacht. Je voelt je na het zwemmen heerlijk ontspannen.”

 

“Een stap naar herstel. Conditie opbouwen op een leuke en afwisselende manier. Het samen zin met ander K-patiënten en ervaringen delen met elkaar.”

 

“Een fijne manier om na chemo te werken aan conditie. Zeker omdat dit met lotgenoten is en ook vanwege de groepsbespreking.”

Back To Top